BobbyBlack89

BobbyBlack89

INXS Kick 30

2017. december 03. - backto80smusic

A 80-as évek könnyed rock műfajának talán legsikeresebb együttese az INXS. Az egyik legsikeresebb albumuk a Kick idén októberben volt 30 éves. 

 

Az INXS egy ausztrál pop-rock banda volt akik 1977-ben alkaultak Sydneyben. Első stúdióalbumuk 1980-ban jött ki aminek címe a a banda neve, maga volt. Első albumukról talán a leghíresebb zeneszám a Just Keep WalkingEhez a dalhoz köthető első videoklipjük is. 

 

A 80-as évek közepére hírnevük igencsak megnőtt. Az 1982-es Shabooh Shoobah albumukon is több sláger is feltűnt, mint a The One Thing vagy mint a Don't Change. 1984-ben kiadott The Swing albumon is két toplistás zene is kikerült, az Original Sin és a Burn For You. 1985-ben a banda kiadta 5.-ik nagylemezét a Listen Like Thieves-t. Ehhez az albumhoz köthető első nagyobb sikerük ami előrébb vitte őket amerikai ismertségüket illetően. Ezen a az albumon már több nagyobb sikert elért zeneszám is megtalálható. Ezen a lemezen olyan ismert dalok vannak, mint a Listen Like Thieves, Kiss The Dirt, This Time és talán a legsikeresebb mindközül a What You Need.

 

 A banda következő albuma 1987-ben jelent meg. A Kick című album azonnal hatalmas sikert aratott, mind Európában, mind Amerikában. Talán legismertebb daluk a Need You Tonight is ezen jelent meg. Az albumot illetően sok más ismert sláger is megjelent, mint például a New Sensation, Devil Inside, Never Tear Us Apart és a Mystify is. Az album idén 30 éves és éppen ezért egy különleges kiadás is készült ami az évforduló alkalmából készült és az eredeti album mellett tartalmazza a klipeket és demo felvételeket is.

 

Ezt követően a bandának még több sikeres albuma és évei voltak egészen az énekes, Michael Hutchence 1997-es haláláig. Bár a banda érthető okokból már soha nem lehet a régi így is több generációra is komoly hatást gyakoroltak és gyakorolnak nyitott, könnyedebb rockzenéjükkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://backto80smusic.blog.hu/api/trackback/id/tr4913415677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása