BobbyBlack89

BobbyBlack89

Három album, három évtized!

2017. november 12. - backto80smusic

Harminc évvel ezelőtt három zeneiséget meghatározó album is született a hard rock stílusában, amelyek idén harmadik évtizede éltetik a zenekultúra ezen ágát.

 

A Guns N Roses amerikai hard rock együttes amely 1985-ben alakult Los Angelesben. Első stúdióalbumuk 1987. Július 21-én jelent meg az Appetite for Destruction. Az album megjelenését követően, azonnal hatalmas siker lett. Különböző platformokon több mint 38 millió darabot adtak el belőle. Az album olyan közismert számok találhatóak, mint a Welcome To The Jungle, Paradise City és a Sweet Child O' Mine amely két zenei díjat is bezsebelt. Az album 1990-ben American Music Awards díjat is nyert kategóriájában, ezt követően következő albumuk a G N' R Lies 1988-ban jelent meg ami szintén nagy sikernek örvendett ebben az időben.

A Def Leppard angol hard rock együttes 1977-ben alakult, de az igazán áttörő sikert a 80-as évek folyamán érték el, mely időszakban igen széles közönséget sikerült elérniük zenéikkel. 1987 Augusztus 3-án jelent meg Hysteria című albumuk. Megőrizvén a rockos hangzást, populáris dallamvilágukkal kiemelkedő sikert értek el ezen albumuk megjelenésével így a Pyromania mellet ez lett az együttes legsikeresebb albuma. Az albumon olyan ismert művek vannak mint a Pour Some Sugar On Me, Armageddon It, vagy mint az album címadó dal a Hysteria. 1989-ben ez az album nyerte meg az American Music Awards díját kategóriájában.

 

Az Mötley Crüe egy amerikai glam metál együttes, ami 1981-ben alakult Los Angelesben. Még több szex, drogok, rock 'n' roll, a banda negyedik nagylemeze a Girls Girls Girls 1987 május 15-én jelent meg. Az album témáját tekintve, remekül tükrözte a tagok akkori mindennapjait. A dalok többsége a szex, drogfüggőségekről szól. Mint hard/glam rock alkotás igencsak befutott lett és több dal is a toplisták elejére került. Az albumon olyan ismert művek vannak mint a Wild Side, Girls Girls Girls, vagy mint You're All I Need. Idén, 2017 nyár végén a 30. évforduló alkalmából újra kiadták az albumot, sőt korlátozott kiadások is megjelentek. A banda még 2015-ben egy búcsúturné keretein belül befejezte pályafutását, de bárki aki aki ezen műfajt közel érzi magához annak ez egy kötelező zenei mű.

A bejegyzés trackback címe:

https://backto80smusic.blog.hu/api/trackback/id/tr1013251145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása