BobbyBlack89

BobbyBlack89

15 Glam Rock/Metal dal amit hallanod kell

2017. december 03. - backto80smusic

Bár régen volt a 70-es, 80-as, 90-es évek, ettől függetlenül sok nagyszerű, ütős Glam/Hard Rock zene született. Sokukat közülük olyan is hallgatták, hallgatják akik nem igazán ezt az ágát kedvelik ennek a műfajnak.

 

A rock zene a 70-es évketől keresztül a 80-as, 90-es évektől nagy ívet írt le. Olyan előadók mint a Black Sabbath vagy mint az AC/DC már a 70-es években elég sikeresek lettek de ilyen banda volt például még a KISS is. A 80-as évekkel új front nyílt a rock és a metál világában. A 80-as évek elején olyan később  nagy hírnévre szert tevő nevek jelentek meg mint a Metallica vagy mint a Mötley Crüe. Talán a 80-as évek és a kilencvenes évek elejének a hatása az ami kulcsfontosságú a bandák ezen korszakban való arculatára és zenei stílusuk megnyilvánulására. 

 A glam rock/metal stílusában számos banda tűnt fel a nyolcvanas évek elejétől kezdve. Talán közülük a legautentikusabb a KISS vagy a Mötley Crüe. A legtöbb hasonszőrű banda pár évvel utánuk tűnt fel durván 1983-84 tájékán. A nyolcvanas évek végére a glam metal és a hard rock keveredése nem kevés együttest eredményezett a műfajnak. Csakhogy néhány nevet említsünk közülük: Guns N Roses, L.A. Guns, Poison Bon Jovi, Def Leppard, Ozzy Osbourne, Babylon A.D., White Lion, WASP, Black N Blue. Warrant, Extreme, Danger Danger és még sokan mások.

 

A következő 15-ös listában azokat számokat próbáltam összeszedni amiket hallanod kell ha te is szereted a 80-as évek rock muzsikáit.

15. Black 'N Blue - Rock On

14. White Lion - Radar Love

13. Keel - Speed Demon

12. Poison - Look What The Cat Dragged In

11. Black 'N Blue - Hold On To 18

10. Tora Tora - Guilty

9. Babylon A.D. - Hammer Swings Down

8. Heavens Edge - Skin to Skin

7. L.A. Guns - Rip And Tear

6. Guns N Roses- Welcome To The Jungle

5. Bon Jovi - You Give Love A Bad Name

4. Mötley Crüe - Looks That Kill

3. KISS - Heaven's On Fire 

2. Ratt - Lovin' You Is A Dirty Job

1. Mötley Crüe - Kickstart My Heart

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://backto80smusic.blog.hu/api/trackback/id/tr2013415127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása